Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)

30 Oct

POSJETA KOD SIHIRBAZA

Published by Liječenje Kur'anom

POSJETA KOD SIHIRBAZA
  • PITANJE:

Sad me muči jedno, da li sam se ogriješila što sam koristila te zapise, da li je to bio stvarno hodža koji je uz Allahovu volju i Allahovo odobrenje uspio da pomogne ili je bio neki sihirbaz pa mu je džin prenio stanje u mojoj kući i zato je on onako pričao moj život kao da je ovde sjedio i sve posmatrao.

Mučim se oko toga da li sam ja sa sihrom uklanjala sihr? Da li sam ja griješna, jer sam posjetila tog čovjeka i koristila te zapise? Na tim papirićima su bili ispisani ajeti na arapskom jeziku, ali ja ne znam šta je pisalo. Samo znam da je rekao da ih potopim u vodu i pršćem zidove, da stavim tu vodu u šampon za kosu, da korisitm u hranu i rekao je da SVI ukućani koriste te iste zapise, da nije namijenjen nikome lično…

Ja znam da se situacija smirila poslije korištenja tih zapisa, a isto tako znam da je Allah taj koji odeđuje šta će biti i da bez Allahove volje i određenja ništa nebi pomoglo i mene sad muči da li sam griješna zbog ovog što sam tražila pomoć kod tog čovjeka. Nisam znala da ne valja, nisam bila u islamu, hamaliju koju je poslao i rekao mi da stavim iznad vrata, čim sam saznala da to nevalja, odmah sam sve pobacala i iznijela iz kuće. Umjesto hamalije sad puštam Kur’an da uči u kući skoro svaki dan. E sad ono glavno: da li postoji neki dokaz kad neko ne zna šta da radi i nađe se u takvoj situaciji kao ja nekad ili na koji način da moli Allaha za oprost posjete tom čovjeku, zapisa i hamalija, ako je uopšte grijeh? Ako mi možete odgovoriti na ovo jako ću vam biti zahvalna.

  • ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Vaše pismo u kojem ste nam opširno opisali Vaš slučaj (zbog toga smo ga i skratili), fokusirao bih se na njegove najvažnije dijelove i na Vaše glavno pitanje. Sve što ste naveli od ponašanja vašeg muža, svih tih simptoma i problema, zatim izenadno smiravanje situacje nakon korištenja tih hodžinskih zapisa, ukazuje da se radilo o izrazitom i jakom džinnskom djelovanju i najvjerovatnije sihru rastavljanja.

Taj hodža koji vas nikada u životu nije vidio i koji je samo nakon jednog kraćeg vašeg telefonskog razgovora, kasnije vam ispričao čitav život, jasno ukazuje na sihirbasa, jer je to jedna od njihovih glavnih odlika, to jest, da bolesnika kojeg nikada nije vidio i koji je recimo došao izdaleka, ispriča mu sve njegove probleme, bolesti i imena vezana za njega. Sve podatke o tebi i o tvom životu, on je saznao preko svojih džinna sa kojima surađuje. Ovom prilikom poručujem svima onima koji idu svakakvim hodžama da ih liječi, ako vam kad uđete kod njega (a niste se prije vidjeli niti upoznali) kažu osnovne stvari o vašem problem ili životu, znajte da je to prokleti sihirbaz i što dalje od njega i ne uzimajte niti koristite ono što vam dadne.

Dalje, znak da se radi o sihirabzu je informacija koju vam je rekao, da je neka navodna žena sve to vama napravila iz razloga kojeg ste naveli u pismu. To pravi liječnik Kur’anom nikada ne bi uradio, sve da džinn i kaže za nekoga, sve te informacije se uzimaju sa velikom sumnjom i rezervom. Inače, sihirbasi se ne ustručavaju da preko svojih džinna kažu bolesniku ko mu je napravio sihr, jer na taj način unose samo mržnju i smutnju, a često se zna desiti da se optuži skroz pogrešna i nevina osoba, pa zbog toga zna da padne i mrtva glava, nedo Allah nikome.

Dalje, to što je bilo ispisano na tim zapisima nešto na arapskom, ne znamo šta je, ali na osnovu njegovih osobina, vjerovatno je sumnjiva stvar. Inače ti prokletnici često da bi zavarali svoje žrtve, miješaju ispravno liječenje sa zabranjenim, pa na svoje zapise, napišu nešto iz Kur’ana, a onda uz to dodaju svoje riječi vradžbine. To je bilo najvjerovatnije skidanje sihra sihrom, gdje sihrbas šalje svoje džinne koji imaju zadatk da otjeraju džinne koji su vam zagorčavali život i na taj način se stanje smirilo. Međutim, takav način liječenja je zabranjen. Liječenje zapisima i sumljivim hamajlijama je zabranjeno. Dalje, stanja liječena na takav način, nisu skroz izliječenja, nego privremeno zaliječenja i bolest može da se aktivira opet kad Allah, dž.š. odredi.

Ali, Allahova milost velika i ON je sve kadar, da svako zlo uništi i spriječi!!! Ti kad si otišla tom hodži, otišla si jer te je natjerala muka a u isto vrijeme nisi bila upučena. Cijenjena sestro, neizmjerna je Allahova milost, ON će svakome oprostiti komu se iskreno pokaje, pa makar i širk učinio.

Pogledaj samo značenja ovih Allahovih ajeta:” «Reci: “O robovi Moji koji ste se prema sebi ogriješili, ne gubite nadu u Allahovu milost! Allah će, sigurno, sve grijehe oprostiti. On doista, mnogo prašta milostiv je.” (Ez-Zumer, 53)

I rekao je Allah, subhanehu we teala:” “Onaj ko kakvo zlo ucini ili se prema sebi ogrijesi pa poslije zamoli Allaha da mu oprosti – naci ce da Allah prasta i da je milostiv.” (En-Nisa, 110.)

I rekao je Uzvišeni Gospodar:” “Ja cu sigurno oprostiti onome koji se pokaje i uzvjeruje i dobra djela cini, i koji zatim na Pravom putu istraje.” (Ta-Ha, 82.)

Hvala Allahu koji te je uputio na Pravi put! Cijenja sestro, svaki dan čini Gospodaru tevbu, posebno na noćnom namazu, a znak da je nečija tevba primljena, jeste dobra dijela u kojima je čovjek ustrajan.

Moji savjeti tebi i tvojim ukućanima:

- Na prvom mjestu obavljanje svih pet namaza u kući (ako imate blizu džamiju, još bolje)

- Svaki dan učite najmanje 10 stranica Kur’ana (ako ne znate učiti, onda čitajte prevod i razmišljajte o ajetima)

- Nastavite da svaki dan u kući puštate učenje Kur’ana, a posebno suru El-Bekaru.

- Naučite jutarnji i večernji zikr, koji ćete učiti svaki dan prije izlaska Sunca (jutarnji) i prije zalska Sunca (večernji)

- Dijelite što više sadaku sa nijetom da vam Allah podari zdravlje i da vas sačuva svačijeg zla.

- Ako niste stavili hidžab, dovite Allahu da vam podari snage da i to uradite, jer je to za vaš iman velika stvar i vodi ka Allahovom zadovoljstvu.

- Često klanjajte noćni namaz, na njemu Allahu dovite da vam oprosti, sačuva svakog zla i da uništi svako zlo koje vas je bilo snašlo.

- Postite što više, posebno ponedjeljak i četvrtak

- Čitajte svakodnevno nešto od islamske literature

Cijenja sestro, tvoje iskrene dove, pokajanje i tvoj ibadet, mogu da budu razlogom da Allah, dž.š. svako zlo (sihr, džinni) uništi, bez potrebe da idete ikome. Ti budi uz Allahovu pomoć sebi i svojoj porodici liječnik. Samo budu iskrena i ustrajna, jer oni koji su iskreni I bogobojazni, to su Allahu dragi insane i ON je uvijek na njihovoj strani.

Comment on this post

About this blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)