Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)

10 Nov

KAKO OSLABITI DŽINNA

Published by Liječenje Kur'anom

KAKO OSLABITI DŽINNA
  • PITANJE:

Asalamu alejkum cjenjena braćo. Već dugo vremena se liječim od džinna. Efendija koji mi uči rukju, rekao mi je da je u pitanju jak džinn, dok mi uči, džinn šuti neće da se javi. Takođe mi je rekao da moramo prvo džina da oslabimo, pa bih vas zamolila preporuke u vezi toga? Hvala unaprijed.

  • ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Ako vas dotični efendija liječi na ispravan način i ako poznaje liječenje Kur’anom i Sunnetom, onda vam je trebao dati savjete kako i na koji način da vi dok ste kod kuće oslabite džinne u sebi. Pošto džiNn se ne javlja tokom rukje, moj vam je savjet da uradite i medicinske pretrage. Evo nekoliko savjeta, na koji način bolesnik da oslabi džinna u svom tijelu i na taj način ga primora uz Allahovu pomoć da napusti tijelo:

1) Učenjem rukje koja je zasnovana Kur’anom i Sunnetom Poslanika, sallallahu alejhi we sellem.

2) Da bolesnik svakodnevno sam uči Kur’an i sam sebi uči skraćenu verziju rukje kao što je: sura El-Fatiha, početak sure El-Bekare (1-5), Ajetul kursija, zadnja dva ajeta sure El-Bekare, sure: Ihlas, El-Felek i En-Nas.

3) Redovno učenje zikrova i dova kao što su: jutarnji i večernji zikr, zikr pred spavanje, zikrovi nakon namaza, zikrovi ulaska i izlaska iz WC, kuće, zikr prilikom jela i pića, zikr prije polnog odnosa i drugi zikrovi.

4) Čuvanje i udaljavanje od grijeha i harama, a ustrajnost u činjenju dobrih dijela (sadaka, post….)

5) Upotreba dozvoljenih stvari tokom liječenja Kur’anom kao što su: maslinovo ulje (piti isto i masirati njime tijelo), naučena voda (piti istu te se sa njom kupati), na med naučiti i jesti, čorokut u zrnu i u tečnom stanju.

6) Takođe koristiti kao terapiju i stvari kao što su: lotosov list, morska sol, ružina voda, tamjan indijski ili neki drugi, crni I bijeli mošus (misk) i druge stvari koje imaju lijep i prijatan miris.

7) I najbolji način borbe protiv džinna i šejtana jeste jak sabur (strpljivost), jak oslonac na Allaha i jako ubjeđenje da lijek dolazi samo od Allaha, dž.š.

KAKO OSLABITI DŽINNA
Comment on this post

About this blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)