Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)

14 Dec

BLUD ME OKRENUO OD VJERE

Published by Liječenje Kur'anom

BLUD ME OKRENUO OD VJERE

♦ PITANJE: Es Selamu alejkum. Naišla sam na Vašu stranicu i dugo sam razmišdljala dali da Vam pišem. Jer neznam ni odakle bih počela ni kako da Vam sve pojasnim kako biste me razumjeli.

Naime ja imam 23 godine i na žalost imala sam tu nesreću da naiđem na momka koji me jako loše tretirao, a još sam i sa njim počinila blud. Moja tuga i kajanje su veliki, s obzirom i da mi je bio prvi, a način na koji me tretirao poslije toga je užasan. Ja sam prije toga bila privržena vjeri, klanjala sam, a otkad sam njega srela sve sam to prestala raditi. Okrenula sam se od svega što je dobro. Postala sam depresivna, i ako sam u kući par sati, počnem se gušiti – doslovno.

Sve me to navelo da počinim još gori grijeh, obratila sam se nekoj vračari kojoj sam platila preko 100 eura da mi napravi neki ritual koji će njega natjerati da bude bolji prema meni.

Sve mi je to poslala poštom u paketu sa još nekim rekvizitima za koje je rekla da držim u kući i ja sam taj ritual napravila. Pitala sam da li je to sihir što ona radi, odgovorila mi je da to nije nikakva crna magija nego bajanje.

Međutim nije bilo ništa kako mi je rekla da će biti, čak je bilo gore. Taj momak se potpuno okrenuo od mene, postao još gori, grublji, a mene svaki dan nešto guši da je to nepodnošljivo.

Dane provodim plačući, nekad plačem, a ni sama ne znam zašto. Osjećam veliki strah, a ne znam ni ja od čega. Kad se samo sjetim tog momka počnem da drhtim, sva preblijedim i imam osjećaj da ću umrijeti od nedostatka zraka.

Mislila sam da je to neka prolazna zaljubljenost, međutim traje mjesecima i ne prestaje ova agonija. Prema roditeljima se nekad jako loše ponašam, posebno prema majci. Nekad me uhvati bijes, preblijedim ne znam ni šta govorim u tim momentima, a sa bratom više i ne govorim.

Kasnije kad malo dođem sebi uhvati me neopisiva tuga i žalim što sam takva. Ja sam svjesna da sam vjerovatno sve ovo sama napravila obrativši se ovoj ženi za pomoć.

Ali prosto ne znam šta bih napravila više. Molim dragog Allaha da mi oprosti i počela sam ponovo klanjati, ali čim se blizi vrijeme namaza pojavi mi se neki osjećaj, kao neki glas pored uha koji mi govori “nemoj klanjati”. Opet nekako skupim snage da klanjam i čim to uradim osjećam se nekako bolje, ali opet nakon nekog vremena nešto me strašno guši, jednostavno me uhvati nevjerovatna tuga da čupam kosu sa glave i pomišljam da se ubijem.

Obraćala sam se psihologu za pomoć, nije ništa pomoglo. Psiholozi se mogu samo nasmijati na spomen sihira i odgovor psihologa je u glavnom: “moraš da izbaciš iz glave tog momka, vrijeme je da se isplačeš” itd.

Zbog toga se obraćam Vama, jer ne znam zaista šta više da radim, niko ne razumije kako se osjećam, a ne mogu reći nekome šta sam uradila, bar ne nekome koga poznajem. Allah Vam dao svako dobro, amin.

♦ ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Šta reći? SubhanAllah, kad šejtan i strast udare čovjekov mozak. Teško mi bude kad čujem da je jedna, do juče, sestra klanjala i držala se vjere, a onda sve to ostavila zbog haram ljubavi. Da li je ta ljubav preča od ljubavi prema Allahu? Da li je ta ljubav preča od ljubavi prema namazu? Da li je ta ljubav preča od ljubavi prema roditeljima? Sve si zapostavila: Allaha, Poslanika, namaz, roditelje, samu sebe, a zaljubila si se u bestidnika i to samo u njegovo tijelo, jer je onakav kakvog si ti zamišljala. Halali, ja te malo naruži, ali mi je teško kad se neko „odmetne“ od Allahove vjere i zadovoljstva.

Tvoje stanje nema veze sa sihrom, a nema nešto posebno ni sa džinnima, ne bi bilo nikako da nisi stupila u konatakt sa sihirbašicom. Njene vradžbine i sihiri koje ti je napravila kako bi te opet spojila sa tvojim momkom, učinili su da džinni koje je ona zadužila za tvoje i njegovo kretanje, utječu na tvoju psihu i ponašanje. Pa za očekivati je reakciju, kad kreneš da klanjaš da ti neko kao šapuće: “Nemoj to raditi“, međutim tvoja ustrajnost je dokaz da ima imana u tebi i nakon toga ti bude lakše. Zašto ti se sve to vraća? Zato jer si slaba u vjeri, nisi odlučna i džinni se sa tvojom bolesnom psihom poigravaju.

Međutim, ono što su ti psihijatri rekli, u pravu su! Dakle, trebaš tog momka da izbaciš iz svoje glave i duše, da ga zaboraviš, jer trebaš imati na umu šta je sve sa tobom uradio i kako je prema tebi postupao.

Moji savjeti:

- Iskreno se pokaj za sve grijehe: ostavljanje namaza, blud, sihiri, nepokornost roditeljima i drugi, ali iskreno, moj ti je savjet da uzmeš svaku drugu noć da ustaneš na noćni namaz i da se pred Allahom isplačeš i pokaješ, jer se tada naš Gospodar spušta na dunjalučko nebo i pita kome treba oprostiti.

- Izbaciti iz glave tog nemoralnog čovjeka. Nije jedini.

- Vratiti se namazu pod hitno. Klanjati ga na vrijeme, jer je to Allahu najdraže dijelo. Klanjati sve sunnete i što više biti pod abdestom.

- Svaki dan učiti po 10 stranica Kur’ana, a svaka tri dana, poslije ikindije namaza, pod abdestom leći na krevet, te pustiti suru El-Bekare da uči i skrušeno slušati.

- Tražiti od roditelja halala, te im postati pokorna.

- Nadji fino društvo djevojaka koje su pokrivene i klanjaju, sa njima se družiti i ići na predavanja da malo dušu povratiš.

- Barem u 10-tak dana udijeli sadaku nekom, bilo u novcu ili hrani, jer sadaka odmara i liječi dušu.

- Što više tokom dana i noći čini istigfar, što više, po 1000 puta…

- Učiti redovno jutarnji i večernji zikr.

Comment on this post

About this blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)