Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)

14 Dec

KAKO UNIŠTITI HAMAJLIJU KOJU MI JE SIHIRBAZ DAO?

Published by Liječenje Kur'anom

KAKO UNIŠTITI HAMAJLIJU KOJU MI JE SIHIRBAZ DAO?

♦ PITANJE:

Selam alejkum. Pošto sam razgledala Vašu stranicu i saznala da su hamajlije haram da se nose uza se, moram da Vam postavim samo jedno pitanje. Ali prije svega da vam ispričam šta mi se desilo kako bi mi dali savjet.

Naime, prije nešto od godinu dana ja i moje sestre smo posjetile jednog šejha (tako ga nazivaju), kažu da uči dove i da je dobar iscjeljitelj. Ne znam zašto, ali me je bilo veoma strah kad sam otišla kod njega.

Kada sam ušla u sobu, samo me je pogledao u čelo i ispitivao me za ime majke, a kasnije mi je zatražio datum rođenja. Na oba uha mi je učio nešto brzo, a ono malo što sam čula jeste bila fatiha, ali sam samo malo razumjela, jer je brzo učio. Poslije me je pitao za bol želuca, ne znam otkud je znao da me ponekad tu zaboli. Učio je dalje.

I tako sam išla nekoliko puta i ponavljao je isto, i prošla je ta bol koju sam ponekad osjećala. Da ne dužim, na kraju mi je tražio datum rođenja i rekao mi je da ću se vjeriti u martu (što se nije desilo). Sada ne znam da li je gledao u zvijezde.

Ali, sa prolaskom vremena i kako sam saznala da nije dobro nositi hamajlije nekako sam se osjećala čudnom. Nikada nisam bila čudna, depresivna, plačljiva, pesimista. U posljednjih nekoliko mjeseci sam se osjećala tako. Mislila sam da mene niko neće, nemam momka (nisam ga ni imala), a imam 22 i sl. Sada mi je nekako lakše. Vjerujem da Allah veliki zna moju sudbinu i nemam se za šta brinuti. Neće se desiti ništa što mi nije suđeno. Hamajliju ne nosim evo ima dva-tri dana i osjećam se bolje. Vjerujem da će se desiti ono što Allah Najveći odluči i sada se Njemu molim da mi pomogne.

Da li je taj hodža sihirbaz i kako da uništim hamajliju? Da li da je bacim niz rijeku? Ili da je spalim. Unaprijed hvala!

♦ ODGOVOR:

Alejkumu selam, da, na žalost vi ste bili kod pravog sihirbaza. Očito je da, hvala Allahu, niste bili bolesni i da niste imali nekih ozbiljnijih probelma sa psihičkim i fizičkim zdravljem, zato predpostavljam da ste kao i većina djevojaka čim nema nekakve sreće u „vezama“ ili kasni sa brakom, poleti kakvom “hodži” ili kakvoj nani koja je eto „dobra“ i klanja svijetu istihare i sve im poslije objasni.

Dakle, čovjek kod kojeg ste bili, ima jasne znakove kojima se odlikuje sihirbaz: pitao vas je za ime majke, datum rođenja, na uho vam je prvo učio Fatihu zatim nešto ubrzano i nerazumljivo, što je veoma česta pojava kod prokletnika, a to je da miješaju kur’anske sure sa svojim vradžbinama kako bi na prvi pogled bolesniku bilo vidljivo kako on uči iz Kur’ana.

Dalje, pogodio vam je za bol u želudcu, jer su mu to rekli njegovi džinni, ništa čudno. Stanje u koje ste zapali tokom nošenja tih hamajlija, priredili su vam džinni, koje je on poslao uz te hamajlije. Vi ste hvala Allahu zdrava osoba u svakom pogledu, zato ste i osjećali te iznenadne promjene koje su vam uradili džinni.

Hvala Allahu pa ste to skinuli i kako vidim opet ste ona „stara“ osoba. Ništa, uzmi abdest, prouči po tri puta sure: Felek, Ihlas, Nas i Ajetul kursiju te hamajlije zapali Bismilom. Tokom paljenja, pusti nek uči u kući sura El-Bekare sa CD.

Na tebi je da se vratiš Allahu, subhanehu we teala i Njegovom namazu kojeg je strogo naredio, nećeš osjetiti radost i sreću srca, dok se namaz ne bude obavljao kao i drugi ibadeti. Moj ti je savjet, da se Allahu iskreno pokaješ za odlazak tom sihirbazu i ovo ti je dokaz da oni ne mogu dati izlaz iz bilo koje situacije, nego samo onaj ko upravlja našim dušama i srcima, Allah, subhanehu we teala.

Comment on this post

About this blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)