Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)

16 Dec

MOGU LI SIHR I UROK UTICATI NA STOKU?

Published by Liječenje Kur'anom

MOGU LI SIHR I UROK UTICATI NA STOKU?

♦ PITANJE: Selam Alejkum!!! Draga braćo, već dugo vremena me kopka da li sihir može uticati na stoku? Ja sam iz Srbije i verujte nemam koga da pitam za savet, jer i sam imam kojeg imamo da pravi hajmalije.

Ovako, bavim se stočarstvom, ali sve ide na gore, nema napretka nema berićeta. Ili mi crkavaju goveda, ili se nešto drugo desi, pa moram zaklati! Želim znati na koji način mogu proveriti je li sihir u pitanju i kako? Hvala Allahu, Gpospodaru znanog i neznanog, upućen sam koliko-toliko u islam, pa opet zahvaljujem Gospodaru što mi je dao i to malo znanja, ali sam ne mogu da rešim problem. Želio bih ako možete mi makar malo pomoći da saznam šta je u pitanju i je li to što mislim.

♦ ODGOVOR: Alejkumu selam, da, sihr kao i urok mogu da utječu na stoku kao i na čovjeka. Od jakog uroka, životinja može da crkne, da prestane mlijeko davati i sl. Često se znalo dešavati, a toga imate i dan danas, da komšija ode “hodži” i da zapiše „štogod“ kako bi naudio kravama od svog komšije, jer daju mlijeka više nego njegove.

Uzeti nekoliko kanistera vode, i na svaki kanister naučiti ajete opšte rukje, ajete o uroku i ajete o uništenju sihra. Kada god kravama budeš davao da piju vodu, u tu vodu naspi tri čaše naučene vode. Tako raditi najmanje sedam dana. Takođe, tom naučenom vodom, svako jutro i pred akšam, poprskati krave. Kad im položiš sijena, uzmi naučene vode i svaki put poprskati to sijeno. Ako se krave budu osjećale bolje, a to se vidi kad počnu bolje jesti i piti, znači da je terapija uz Allahovu pomoć djelovala.

Comment on this post

About this blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)