Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)

07 Oct

DA LI IMAM TEŽAK SIHR ILI SU U MENI DŽINNI?

Published by Liječenje Kur'anom

DA LI IMAM TEŽAK SIHR ILI SU U MENI DŽINNI?
  • PITANJE:

Esselamu alejkum! Moja priča je dugačka,i dali dajte odgovore na ovakva pitanja – povezana sa sihrom i džinima – ja čvrsto vjerujem u njihovo postojanje, od uvek sam bila bolešljiva, uvek me ponešto boljelo, ali nikad nismo gledali na to kao nešto ozbiljno.

Jednog dana prije tačno jednu godinu sam bila pala u školi, osvijestila sam se čak u bolnici. Moja drugarica mi je rekla da sam bila vrlo čudna da sve to nije bilo normalno. I zato su moji roditelji riješili da pozovemo da mi izući rukju jedan čovjek u kojeg smo imali povjerenje iz predhodnih iskustva iz familije.

Kad je došao i počeo da uči počela sam da plačem. Rekao mi je da imam težak sihir i da je od nečeg što sam pojela i da ga je neko blizak napravio. Tako je on dolazio svake druge noći, učio mi rukju.

Pila sam neke čajeve, kupala se sa njima, jela hurme, med i maslinovo ulje, ali tek poslije nekog vremena je on počeo da mi se javlja na telefon, da me ucjenjuje, kao taj džin što je u mene dolazio mi svako veče on zna sve za mene, kazaće me roditeljima – ja sam sama kazala roditeljima, jer nisam imala čega da se plašim. Prestali smo da ga zovemo, tek poslije je on tražio pare od nas, kako mu je to posao, kako mora da mu platimo.

Voljela bih da mi odgovorite šta sad ja da radim?

Kad slušam rukju ne reagiram, ne sanjam kao što sam čitala da neko radi, ne dešava mi se ništa što ukazuje na sihir – al me taj strah drži još uvijek – da li su u meni, jer kada mi je učio, bilo je strašno. Budila sam se.

Molim vas u ime Allaha, subhanehu we te’ala, da mi kažete da li je moguće da on to sam uradi, dal ja imam nešto u sebi, i šta dalje. Redovno sam po islamskim sajtovima, al vidim da ovde odgovaraju vjerodostojni muslimani, voljela bi neko da mi odgovori.

Unapred vam zahvaljujem, neka Allah, subhanehu we te’ala, vas nagradi. Molim vas za odgovor!

  • ODGOVOR:

We alejkum selam we rahmetullahi we berekatuhu

Na osnovu ovoga što si spomenula u pitanju konstatujemo da se radi o messu ili džinskom dodiru a to je situacija kada džin ulazi kod čovjeka bez da džin bude poslat od strane sihirbaza. Džinski dodir se može desiti u sljedećim situacijama:

- Prilikom prevelikog straha, kada se čovjek iznenada puno uplaši

- Prilikom velikog i pretjeranog smijeha

- Prilikom velikog nemara i gafleta

- Prilikom udaljavanja od šerijatskih propisa i opadanja imana

- Prilikom velike srdžbe

- Prilikom dugog boravka i zadržavanja u kupatilu i stajanja pred ogledalom i tako dalje.

Na osnovu onoga što si ti spomenula i opisala svoje stanje ne vidimo da se radi o sihru jer sihr ima drugačije simptome i reakcije. Ono što ti je obaveza u ovakvoj situaciji jeste da što više vodiš računa o ibadetu i zikru. Da što češće pored farzova obavljaš nafile da učiš i slušaš Kur’an i činiš dobra djela. Pri tom nemoj zaboraviti da se osloniš na Allaha, a ne na djela koja činiš jer ona su samo sebeb a lijek je u Allahovim rukama. Trebaš biti svjesna da su džini slabi i da ne mogu nauditi pokornim Allahovim robovima. Zato odagnaj strah od sebe jer zaista je primjer džina poput psa ako ga se bojiš nasrnuće na tebe a ako ga se ne bojiš i ne obazireš pažnju na njega ostaviće te.

Pokušaj takođe da nabaviš čorokotovo ulje jer Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, o njemu kaže da je lijek za svaku bolest.Pogledaj ovde! Uzimaj po jednu srednju kašiku čorokotovog ulja ujutru i naveče. Ulje ima malo bljutav ukus zato će ti možda biti potrebno vrijeme da se navikneš na njegov ukus. Budi uporna!

Dozvoljava ti se isto tako da potražiš osobu koja će ti učiti rukju iz Allahove Knjige i sunneta Allahova poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, ali vodi računa da osoba bude povjerljiva i pouzdana, da bude poznata po svojoj bogobojaznosti i znanju, a ne poput osobe koja ti je ranije dolazila.

Ako uradiš ovo što smo spomeuli simptomi će inšaAllahu teala, uz Allahovu pomoć polahko nestatjati sve dok potpuno ne iščeznu.

Na kraju ne zaboravi da što češće upućuješ dovu Allahu subhanehu ve teala i da se kloniš grijeha jer su grijesi sebeb kašnjenja izliječenja kao i sebeb da čovjeku bude uskraćen neki hajr.

Molimo Uzvišenog Allaha da te pomogne, učvrsti i izliječi. Amin.

Comment on this post

About this blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)