Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)

03 Oct

NOVA GRUPA PITANJA O SIHRU I DŽINNSKIM NAPADIMA (7)

Published by Liječenje Kur'anom

NOVA GRUPA PITANJA O SIHRU I DŽINNSKIM NAPADIMA (7)
  • PITANJE:

Esselamu’alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu! Već duže vreme u firmi moga oca nalazimo sihire, nekoliko puta smo ih nalazili, pa smo ih bacali u reku, spaljivali itd… Međutim, zadnji sihir koji smo našli bio je blizu mesta gde moj otac sedi, sihiri su bili sadržine: krv, dlake, nokti umotani u jedan cefin. U porodici, elhamdulillah, nema nikakvih problema. Jedno vreme mi je majka bila bolesna, posao ide kao što je i inače išao. Voleo bih da znam da li to može da utiče na posao, šejtanske prilaze koji se meni, lično, dešavaju, i zdravlje.

Možete li mi reći kako i na koji način da zaštitim porodicu, posao itd. od sihira i šta ubuduće da radim, ako ih pronađem, sa njima. Kome da se obratim za pomoć, na koji dozvoljeni način bi iko mogao da mi pomogne? Allah da vas nagradi naljepšom nagradom!

  • ODGOVOR:

Alejkumu selam we rahmetullahi we berekatuhu! Slava i zahvala pripadaju samo Allahu, subhanehu we te’ala, a salavat i blagoslov neka je na Muhammeda, sallallahu ‘alejhi we sellem, njegovu časnu porodicu, plemenite ashabe i sve one koji ga slijede do Sudnjeg dana.

Sve što ste spomenuli može biti sihr. Takođe, moguće je da sihr djeluje na posao, kao i na uzrokovanje psihičkih ili fizičkih bolesti kod osobe. Slavljen neka je Allah, subhanehu we te’ala, koji uništava spletke zulumćara. Njegova je moć i pravo da štiti svakog od Svojih robova, a naše je pravo i obaveza da zaštitu tražimo.

Jedina ispravna, moguća i efikasna zaštita vas i vaše porodice je bliskost sa Allahom, subhanehu we te’ala. Naravno, ta bliskost se postiže kroz izvršavanje obaveznih i dobrovoljnih ibadeta, kroz praktikovanje zikrova – posebno jutarnjeg i večernjeg. Čuvajte svoj namaz, čuvajte svoj zikr, činite dobro i druge dobru pozivajte, odvraćajte od zla i sami ga se klonite, čistite zekatom i udjeljivanjem svoj imetak, čuvajte svoj posao od zabranjenih poslovanja, budite pošteni prema poslovnim partnerima i čuvajte pravo svojih uposlenika.

Ovo će biti vaša najbolja zaštita na ovom svijetu i vaša sigurnost u Danu u kome će srca upoznati strah koji je rezulat naših dijela. Najbolji način uništavanja sihra na predmetima jest samo uništavanje predmeta. Ako se desi da ponovo pronađete stvari za koje sumnjate da su sihr, spalite ih.

Ukoliko odlučite posjetiti nekoga ko se bavi liječenjem Kur`anom, prije svega upoznajte koliko možete tu tematiku, posavjetujte se sa onima koji znaju i nikako se ne vodite prvim osjećajima – strahom ili potrebom. Mnogo je onih koji pogriješe posjećujući varalice ili sihribaze.

___________________________________________________________________

  • PITANJE:

Je li je moguće da ti neko postavi na sve tvoje stvari magiju. Na knjige, obleke, zapiske iz faksa, da ne možeš učit, in si ves čuden? Liječim se od sihra ludosti, a čini mi se imam više stvari u magiji. Ako je to mogoće? Kupio sam si cd od studia Sebil. Liječenje od sihra i džina. Predavatelj je rekao ako učiš 3 ajeta el-mu’min i ajet-ul- kursij zaštiten si od šejtana. Onda još nešto kaže neku suru-početak ajeta i ajet el-kursij. Možda vi znate?

  • ODGOVOR:

Slava i zahvala pripadaju samo Allahu, subhanehu we te’ala, a salavat i blagoslov neka je na Muhammeda, sallallahu ‘alejhi we sellem, njegovu časnu porodicu, plemenite ashabe i sve one koji ga slijede do Sudnjeg dana.

Nije moguće da vam neko na sve stvari postavi sihr. Prvo, sihr nije jednostavno uraditi. Potrebno je jako puno snage i truda (pogrešnog i nakaradnog, ali ipak truda) da se sihr uradi. Nekad se sihr radi na predmet u vlasništvu osobe kojoj je sihr namijenjena, ali to nije uvijek slučaj niti je potrebno.

Nekad se sihr napravi na vodu ili nečist kojom se poprskaju stvari u vlasništvu opsihrene osobe, ali to ipak nije slučaj da je na svaku od tih stvari urađen sihr.

Drugo, kad se napravi sihr i kad isti počne djelovati, sihirbaz nema potrebe praviti drugi ili druge. Sve dok pripavljeni sihr ostvaruje efekat zbog kojeg je spravljen, sihribaz ne pravi sljedeći. Ono što sihirbaza pokrene da ponovo napravi sihr je sam početak rješavanja prvog. Kad se džinni koji su izvršioci sihra povuku pod uticajem liječenja, vraćaju se svome `gazdi`/vlasniku. Sihribaz tada zna da je započeto rješavanje sihra i tada, ako odluči, počinje praviti sljedeći.

Takođe, kad dođe do izliječenja opsihrene osobe, i kao rezultat toga propasti namjere sihirbaza, to bude podstrek sihirbazu da uradi novi sihr. Diskove koje ste kupili možete slušati, ali ako ste opsihreni oni neće riješiti vaš problem. Vaš problem će, Allahovom, subhanehu we te’ala, voljom biti riješen na načine koji su već poznati, što uključuje nekoga ko poznaje problem i stanja sihra i ko će vas voditi kroz liječenje.

Samo slušanje snimljenih rukji – određenih kur`anskih sura ili dijelova sura čak može pogoršati vaše stanje, jer sadržaj cd-a može aktivirati `problem` u vašem tijelu, ali ga ne može smiriti, niti voditi u željenom pravcu. Nekoliko sam puta već govorio (u nekim od odgovora) da nije poželjno slušanje snimljenih rukji.

Poslušajte moj savjet i učinite tako. Za rješavanje vašeg problema obratite se nekome ko liječi Kur`anom. Predavač koji je govorio na cd-u koji spominjete vjerovatno jest spomenuo određene zaštite. Ali, moram vas upozoriti jedno. Kur`an je zaštita i lijek vjernicima – onima koji Kur`an priznaju za istinu i jedinu istinu, onima koji žive po propisima Kur`ana, koji se odazivaju njegovim pozivima i ustručavaju kršenja zabrana.

Ne znam da li ste musliman, ali učenje određenih ajeta, sura iz Kur`ana je lijek samo muslimanima – vjernicima. Onima koji nisu ova kategorija ljudi Kur`an je ili uputa ili opomena. Nemoguće je u Kur`anu tražiti spas samo u ajetima koji u određenom momentu odgovaraju potrebi.

Spomenuti ajeti, i neki drugi, jesu lijek i mogu biti učeni nad bolesnikom ili naučeni na vodu, ulje, med, ili ih čovjek može učiti sam sebi u svrhu liječenja. Ali, ponavljam, to mogu raditi samo muslimani, a da to izrodi pozitivan rezultat. Allahova, subhanehu we te’ala, je mudrost da otkloni i vaš problem ukoliko Kur`an uči u vašoj kući, ali prije svega razmislite o ovome što sam prethodno spomenuo. Možda će to biti prvi korak u rješavanju vašega problema i prvi korak vašega spasa. Neka vas Allah, subhanehu we te’ala, učini od onih koji čuju i koji se odazivaju.

________________________________________________________________

  • PITANJE:

Sestra koja je postavila pitanje nije želila da ga iznosimo na stranicu, pa ćemo samo ukratko napisati da sestra ima velikih problema sa mužem koji je alkoholicar i pita da nije u pitanju sihr, kao razlog njegovog opijanja. Sestra je napisala ime i prezime sebe i svog muza i datume rođenja kada su rođeni.

  • ODGOVOR:

Slava i zahvala pripadaju samo Allahu, subhanehu we te’ala, a salavat i blagoslov neka je na Muhammeda, sallallahu ‘alejhi we sellem, njegovu časnu porodicu, plemenite ashabe i sve one koji ga slijede do Sudnjeg dana.

Na početku, molim Allaha, subhanehu we te’ala, da vam olakša i uputi vas na ono što će vas približiti Njegovoj, subhanehu we te’ala, milosti.

U vašem pitanju uočavam tri momenta koja ću vam pokušati objasniti. Nekad odgovor na pitanje ne bude onakav kakav očekujemo, ali ako je ispravan i sa ispravnom namjerom, postavlja nas na čvrste osnove ka rješavanju problema u kojima se nalazimo.

Relativno dugo istražujem i učim o bolestima koje su uzrokovane djelovanjem džinna – bilo samovoljnim, bilo kao rezultat sihra. Nisam se susreo ni sa jednim čovjekom koji se odao ovom velikom grijehu, a da je to učinio pod uticajem sihra. Ne tvrdim da se to ne dešava, ali iz svog i iskustva drugih koji se bave ispravnim tretiranjem bolesti uzrokovanih džinskim djelovanjem, smatram da se slučajevi odavanja ovom ili drugim grijesima trebaju tretirati na način da se osoba pokuša vratiti u okrilje vjere bilo savjetima, bilo dovom Allahu, subhanehu we te’ala, koji dove ne ostavlja bez odgovora.

Spomenuli ste da je, kad nije pod djelovanjem alkohola dobar čovjek. Stoga, pokušajte u takvim prilikama da razgovarate s njim. Pokušajte mu se približiti kao supruga i omilite mu ono na što je možda zaboravio. Možda je utjehu, razgovor, razumijevanje koje je tražio u vama, a u nekom momentu nije dobio, potražio kod drugih koji su ga odveli u ralje alkohola. Vi ste kao majka sigurno dobri, kao domaćica također. Ali, u ime Allaha, zapitajte se da li ste možda zaboravili donijeti osmijeh na lice svoga muža i pružiti mu smiraj koji mu treba.

Lijepo je čuti da je vaša kuća obogaćena gostima, ali vaša najvažnija uloga kao supruge nije da budete uvije na usluzi gostima nego da vaš gost svakoga dana bude vaš muž. Pružite mu ljepotu kojom će zaboraviti alkohol. Pružite mu svojim osmjehom, lijepom riječju i blizinom više od onoga što je pomislio da može pronaći u alkoholu. Alkohol je ovisnost i imajte razumijevanja, ali i mudrosti da kojom će ovisnost zla biti zamijenjenja ovisnošću dobrom.

Pogrešni su savjeti onih koji govore da po svaku cijenu morate trpiti ispade vašega muža. Jedini kome se ne smijete zamjeriti je Allah, subhanehu we te’ala. Sve odnose prema ljudima mjerite sa prethodno kazanim, pa makar to bio i vaš muž. Hatur/hatar Allahov, subhanehu we te’ala, je ispred hatara ljudi.

Vi niste stvoreni da bi živjeli patnju i tako rizikovali ugrožavanje odnosa spram Milostivog, subhanehu we te’ala. Stvoreni ste da sebe učinite bliskom Allahu, subhanehu we te’ala, pa neka odnos sa svim ljudima bude samo vaš put vječnom dobru.

Da, trebate se strpiti ne iskušenju koje vas je zadesilo. Ne, ne trebate ugroziti sebe i svoju vjeru neprestanim tapkanjem u mjestu. Ni jedan korak ne činite iz inata, ali nemojte niti stajati u mjestu zato što vas je strah napraviti neki korak. Dova je vaše najjače oružje u ovoj teškoj borbi.

Što budete bliži Allahu, subhanehu we te’ala, problem koji danas izgleda ogroman će brže isparavati. Znajte da kad zatražite od Allaha, subhanehu we te’ala, On, subhanehu we te’ala, će se odazvati. Ustajte u zadnjoj trećini noći i dovite. Vaš muž će vašom dovom, a Allahovom, subhanehu we te’ala, voljom od izgubljenog postati spašen čovjek, čovjek vrijedan pažnje i truda.

Siguran sam da je lijek za bolest vašega muža vaša molba Allahu, subhanehu we te’ala. Nemojte se ustručavati tražiti i nemojte gubit nadu.

Važan momenat pitanju koje ste postavili su podaci o vama i vašem mužu. Neka ovo bude zadnji put da ste to uradili. Pročitajte odgovore na neka od prethodnih pitanja. Govorili smo u njima da su ljudi koji od vas traže upravo te podatke sihirbazi i da su to zulumćari koji siju nered na Zemlji.

Vi danas imate jedan problem, nemojte tražiti drugi time što ćete prvi pokušati riješiti na zabranjene načine. Smatram da u vašem slučaju liječenje Kur`anom na načine kako se liječe opsihreni ili opsjednuti nije potrebno. Svakako, liječenje Kur`anom zahtijeva pristanak muža i ako bi isti uslijedio, liječenje bi moglo biti provedeno. Ali, ne želim vas zavaravati lažnom nadom. Iz svega što ste spomenuli zaključujem da vaš muž nije u grijehu alkohola zbog sihra. Neka Allah, subhanehu we te’ala, podari svoju pomoć i zaštitu onima koji iste zatraže.

Comment on this post

About this blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)