Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)

05 Oct

OČAJNA SAM, POMOZITE

Published by Liječenje Kur'anom

OČAJNA SAM, POMOZITE
  • PROBLEM:

Selam alejkum! Na ivici sam nervnog sloma. Naime, ja i moj muž smo u braku 4 godine i sve je bilo u redu do unazad godinu, ali u zadnjih mjesec dana je sve gore. Doduše finansijska situacija nam je teška, u kreditima smo do grla, svađali smo se i prije, ali sada više nema svađa, sada samo ja pokušavam da spasim brak, a on neće ama baš ni na jedno moje pitanje da odgovori. Išli smo prije par mjeseci jednom učaču za kojeg kažu da je “jedan od najboljih”. Učio nam je oboma, ja nisam imala neke reakcije ali je moj muž zato bacao se, smijao, vikao da prestane da uči, ali svega je bio svjestan i kaže da se sjeća svega, ali da se nije mogao kontrolisati.

Učač je rekao da nam je oboma napravljeno, ali obično jedan od partnera ima reakcije. Poslije toga smo imali terapiju više dana kod kuće, pili naučenu vodu pred slušanje rukje, mazali se uljem na koje je naučeno, klanjali, nastojali smo se pridržavati svega što nam je rekao da uradimo. Međutim, nikada više nismo otišli kod tog učača, a trebali smo poslije toga, jer je došlo do nesporazuma.. On je očekivao da ćemo doći a mi smo čekali njegov poziv.

Sada je takva situacija, ma da dragi Allah sačuva. Moj muž kaže da me voli, ali da ga ništa ne pitam. Kažem mu da ode kod toga učača, a on naglo i odvratno odgovara da mu ga ne spominjem. Prije je htio otići, a sada neće ni da čuje, što mi je jako čudno. Uglavnom šta god ga pitam njegov odgovor je da ga pustim na miru i da ga svi pustimo na miru. Vidim da se osjeća loše, a ja zbog svega toga nisam dobro nikako. Kljukam se tabletama za smirenje koje mi je dala psihijatrica. Ako se ovako nastavi oboje ćemo poluditi, ne dao Allah dragi. Odnos nismo imali već, ma ne znam ni ja koliko dugo. On me ni ne gleda, a kaže da me voli.

Kada mu kažem da ću ja otići da se on malo sabere, kaže mi da ne pričam gluposti i stalno ponavlja da je on za sve kriv, imam osjećaj da sebe krivi što me je učinio očajnom ženom, ali ne može ništa da uradi da bi popravio situaciju. Moram napomenuti da su se u međuvremenu desile neke stvari koje su pogoršale situaciju, a to je da su ga stigle neke stvari koje je radio u prošlosti, ne mogu detaljisati. A situacija se počela pogoršavati kada smo preselili kod svekrve, jer pravimo kuću blizu nje. Ne mogu reći da je ona nešto pravila, jer mi se čini kao žena koja nije od toga posla i znam da ne vjeruje u to. Ali činjenica je da je sve krenulo naopako od tada. Molim vas pomozite, šta da radim, očajna sam.

  • SAVJET:

We alejkumu selam!

Sve da nemate nikavih problema sa sihrom, dug itekako nosi svoje posljedice. Na žalost, vjerovatno niste znali, ali uzimanje kredita i nije baš najpametnije rješenje, pogotovo što je sa šeri’atskog stava, kamata strogo zabranjena. Učinjenoj stvari lijeka nema, ali potrudite se da što prije izađete iz kredita.

Ovo napominjem iz razloga što je kamata strogo zabranjena (manje-više svi to znamo), a činjenje grijeha nikako ne može olakšati vaše stanje.

U vašem slučaju vi imate višestruke probleme:

1.Zaduženi ste i to stvara brigu koju džinni i te kako koriste protiv vas

2. Rad sa kamatom se poredi otprilike sa objavljivanjem rata Uzvišenom Allahu

3. Započeli ste liječenje, pa ste prekinuli

Ovu treću stavku ću vam usporediti sa osinjakom, kao da imate osinje gnijezdo u sobi i vi ste odlučili da ga uklonite; udarili ste na njega, ali osim vaše odjeće, nemate dodatne zaštite koja vam pruža zaštitu, a sada vas napada puno više osa, jer ste s time, njima uznemirili mjesto boravka, tako i ti džinni koji su u vama, nakon proučene rukje brane se, a vi ste odustali od pomoći.

Pogriješili ste i to što ste očekivali da će vas neko nazvati. I ja imam običaj reći “hajde da se čujemo za to i to vrijeme”, ali ne podrazumijevam pod tim da ću ja zvati! Zašto? Pa niti jedan ljekar ne može zapamtiti šta je kome dijagnosticirano, niti on misli kad će proći taj period, pa da vas zove. Tako niti jedan učač nije u stanju da pamti sve ono što vam je rečeno, a pogotovo da računa vrijeme koje je proteklo.

O tome da ko je to uradio i ko je napravio sihr, ne vrijedi razmišljati, a pogotovo ne treba optuživati bližnje. Dovoljan povod je svim zavidnim osobama u mahali da pozavide na vašem trudu da izgradite kuću, pa da vam zagorčaju život.

Zašto suprug ne želi da govori o učaču rukje, moguća su dva razloga:

- On je taj koji je nanijeo bol džinnu i dao vam oružije protiv istih (voda, ulje, med, zikr).

- Zbog nesporazuma – sad džinni još više gaje tu ideju da je kriv učač za vaš problem i da su svi učači isti.

Ono što sad možete pokušati, jeste da vi sami idete na učenje rukje, bez supruga, naravno uz prisustvo nekog od tvojih (otac, brat, amidža, daidža), a njega obavijestiš da ti ideš da se liječiš, ako on neće, mada je on prioritet u liječenju.

To, što se kod tebe nisu pojavile rekacije prvi put, ne znači da problem ne postoji i kod tebe. Jer obično džinni taktiziraju: ako su ovladali jednom osobom, ovi drugi se ”štede” i ne diraju sve dok džinni zaduženi za drugu osobu rade svoj posao.

Drugo, čak i bitnije, jeste da:

- Ako ste prekinuli sa namazom, zikrom,dovama obavezno to uredovite, jer činjenje određenog grijeha (u vašem slučaju kredit – kamata) ne opravdava činjeje drugog (izostavljanje redovonog obavljanja namaza).

- Ako ste prekinuli sa slušanjem rukje, sure Bekare ili bilo šta, što ste dobili kao terapiju – nastavite.

- Ako ste potrošili naučenu vodu – naučite sebi po sedam puta fatihu, ajetul kursijju, ihlas, felek i nas, pa da tu vodu pijte, pošpricajte sve osim WC-a, čak i tu kuću koju pravite i krevet i oko kreveta pred spavanje i to svaki dan.

- Da neočekujete da će neko riješiti vaš problem ukoliko se istinski ne potrudite.

Islam je vjera gdje nije potrebno posredovanje, potrebno je određeno znanje. Dovite Allahu, subhanehu we te’ala, jer onoliko koliko vi mislite o Njemu, On više misli na vas:

A kada te robovi Moji za Mene upitaju, Ja sam, sigurno, blizu: odazivam se molbi molitelja kad Me zamoli. Zato neka oni pozivu Mome udovolje i neka vjeruju u Mene, da bi bili na pravom putu“. (El – Bekare, 186)

Molim Uzvišenog Allaha da vam olakša stanje, da vam snage da izađete iz iskušenja samo onako kako će On biti zadovoljan sa vama.

Comment on this post

About this blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)