Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)

16 Aug

SIMPTOMI DŽINSKOG DJELOVANJA - SAVJETI OBOLJELOM

Published by Liječenje Kur'anom

SIMPTOMI DŽINSKOG DJELOVANJA - SAVJETI OBOLJELOM

Simptomi oboljele osobe mogu se podjeliti na one koji se manifestuju na javi ili u snu.

Simptomi u snu su: – nesanica, cesto budjenje, nocne more, mjesecarenje -zastrasujuci snovi i progonjenja od kojih se ne moze pobjeci -sanjanje zivotinja: zmija, macaka, pasa, lavova, miseva itd. -skripanje zubima -nekontrolisano smijanje, plac, vristanje ili jaukanje -sananje sebe u groblju ili na nekom pustom mjestu -sanjanje ljudi neprirodnih dimenzija: izduzenih, skracenih, crnih -sanjanje prepasti i aveti.

Simptomi koje moze osjecati na javi: – unutrasnji poriv averzije i odvracanja od bilo kog vida ibadeta, posebno namaza i zikra, – konstantna glavobolja koja nema medicinski uzrok – odsutnost duha – fizicka lijenost i tromost koja podsjeca na robotsku neuskladjenost pokreta – kocenja i nervne krize – bolovi u nekim djelovima tijela koje je nemoguce medicinski izlijeciti itd.

Savjeti oboljelom – a i svim drugim muslimanima – da po mogucnosti budu pod abdestom i da redovno obavljaju namaze, posebo u dzematu (za muske) – da uce ili slusaju Kur’an – da ne slusaju muziku, pjesme i ne gledaju zabranjeni zabavni program na TV-u i sl. – da uzimaju abdeset prije spavanja, prouce ajetul-Kursi i kraj suretul-Bekare – da u svako tri dana prouce u kuci suretul-Bekare (ili da se pusta ta sura da uci u kuci) – da prije spavanja prouce suretul-Mulk, a poslije sabaha suru Jasin -da budu u drustvu poboznih i dobrih ljudi, a izbjegavaju drustvo grijesnika – zena bi posebno trebala da se serijatski oblaci – da svakodnevno uce po dzuz (oko 20-tak stranica) iz Kur’ana ili slusaju ucenje – da na sabahu prouce ovaj zikr 100 puta: “La ilahe illellah vahdehu la serike leh. Lehul-mulku ve lehul-hamdu ve huve ‘ala kulli sej’in kadir -da uce Bismillu kod bilo kakva posla i aktivnosti – da ne spavaju sami – da po potrebi uce svakodnevno i poseban vird (izbor) zikrova i dova koje su spomenute kao zastita.

Iz knjige :”Lijecenje Kur,anom- od sar’a, sihra i uroka” – autor: dr. Muharem Stulanovic

Comment on this post

About this blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)