Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)

16 Dec

KOLIKO SIHR MOŽE DA TRAJE I BIVA LI UNIŠTEN SA SMRĆU OBOLJELOG?

Published by Liječenje Kur'anom

KOLIKO SIHR MOŽE DA TRAJE I BIVA LI UNIŠTEN SA SMRĆU OBOLJELOG?

♦ PITANJE:

– Selamun alejkum. Zanima me koliko vremenski može da traje sihr i koliko se brzo može izliječiti.

– Da li sihr biva uništen smrću osobe koja je bila opsihrena?

♦ ODGOVOR:

– Alejkumu selam, koliko će sihr da traje, to nakon Allahove volje zavisi od tri stvari:

• Stručnost sihirbaza u spravljenju sihra

• Vremenski uslov kojeg je dogovorio sihirbaz sa osobom koja je tražila pravljenje sihra. Recimo, osoba zatraži da se sihr napravi na godinu dana ili samo na nekoliko mjeseci dok osoba ostvari neke svoje ciljeve i sl.

• I zavisi od koje je materije sihr napravljen. Pa kao je napravljne od platna ili papira, takav će da ubrzo sagnjije i sihr je time uz Allahovu dozvolu uništen.

Sihr može uz Allahovu pomoć da bude uništen nakon nekoliko sedmica, može i nakon nekoliko godina, a kod nekog može da traje do kraja njegovog života. Sihr se takođe može obnavljati, bilo od strane samog sihirbaza ili na zhtijev onoga ko je i prvi put zahtijevao da se pravi. Ne postoji određena vremenska granica kada bi sihr trebao biti uništen, jer je lijek u rukama Allaha, subhanehu we teala. Ali tokom mnogih iskustava, stariji sihr se liječi duži period, dok sihr koji je frišak i taze, uništava se mnogo brže uz Allahovu pomoć i dozvolu.

– Kad duša napusti tijelo, sve vrste sihra u tijelu bivaju uništene, a džinn napušta to tijelo. Ovo se dešava ako je sihr napravljen samo toj osobi koja je umrla. Međutim, ako je sihr napravljen na čitavu porodicu, džinn prelazi kao i sihr na njegove, recimio sinove ili nekog iz porodice ko će da naslijedi taj sihr.

A Allah zna najbolje.

Comment on this post

About this blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)