Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)

09 Nov

KAKO DA PRONAĐEMO SIHR?

Published by Liječenje Kur'anom

KAKO DA PRONAĐEMO SIHR?
  • PITANJE:

Esselamu alejkum! Cijenjena redakcijo, ja i moj muž već neko vrijeme se liječimo od sihra. Liječnik Kur’anom nam je rekao da je sihr rastavljanja. Bude nam jedno vrijeme bolje, pa opet se kao malo simptomi povrate. Liječnik nam je rekao da bi bilo najbolje kada bi se taj sihr našao i uništio? Pitam vas da li ima neka metoda za pronalazak sihra? Allah vas nagradio.

  • ODGOVOR:

Alejkumu selam ve rahmetullah ve berekatuhu,

Bismillah, zahvala i pripadaju Allahu, subhanehu we teala., neka je salavat i selam na Poslanika, sallallahu alejhi we sellem, njegovu porodicu i njegove časne ashabe, a zatim:

Prije svega, Uzvišenog Allaha molim da vas izliječi od sihra i džinskog djelovanja, a ON je subhanehu ve te’ala to i kadar. AMIN! Uništenje djelovanja sihira na čovjekovo zdravlje, bilo psihičko ili fizičko, ili čak na njegov porodični život, je najbolje da se on nađe i uništi uz Allahovu pomoć i dozvolu.

Ulema je koliko je meni poznato na ovom polju navela dosad tri najefikasnija načina pronalaska sihira:

1) Da džin ili više njih koji su sluge ili čuvari sihira, kažu i priznaju mjesto gdje je sihir. Međutim džinni su poznati kao veliki lažljivci, tako ako i kaže, mora se provjeriti, stim da u dosta slučajeva su rekli istinu i zaista je se sihir nalazio na tom mjestu. Ovdje treba biti čovjek pažljiv, ako džin kaže ko je napravio ili naručio sihir, jer tada postoji velika mogučnsot da laže kako bi se druge osobe optužile i kako bi se smutnja izazvala.

2) Da ti se Allah smiluje i u snu vidiš mjesto sihira. Najbolja metoda za ovo je noćni namaz. Ustanite svaku noć u njenoj zadnjoj trećini, obavite noćni namaz, pa makar i dva rekata, što više budite na ruku’u i sedždi, jer to itekako uznemirava i zadaje bolove džinnima, te Allaha, dž.š. skrušeno zamolite da vam pokaže mjesto sihira i da vas izliječi. Nemojte odustajati i nemojte gubiti nadu.

Ili možete uraditi slijedeće, jer ovo je jedan od efikasnijih načina otkrivanja mjesta sihira putem sna, dosad je se kod dosta bolesnika pokazala kao uspješna metoda, uraditi treba slijedeće:

UZEČE SE OKO 5 LITARA VODE, TO MOŽE VAŠ MUŽ ILI NEKO OD VAŠIH BLIŽNJIH, ALI DA JE POZNAT PO BOGOBOJAZNOSTI, ALI DA PRISTANE DOBROVOLJNO, ILI LIJEČNIK KOJI VAS LIJEČI. ZATIM ĆE VAŠ MUŽ ILI NEKO TAJ, PROUČITI KUR’ANSKE AJETE KOJE ĆU NAVESTI NA VODU SA NIJJETOM U SRCU DA VAM ALLAH POMOGNE, OLAKŠA I IZLIJEČI. S TOM NAUČENOM VODOM SVAKU NOĆ PRED SPAVANJE VI ĆETE SE ABDESTITI I POPITI JEDNU ČAŠU, A AKO MOŽE I DA SE OKUPATE, BILO BI DOBRO, STIM DA BI TADA UZELI TRI ČAŠE NAUČENE VODE I POMJEŠALI SA VODOM KOJU NASPEŠ U KADU. tAKO ČETE RADITI SVAKU NOĆ, ZNAČI S TOM SE VODOM ABDESTITI I NAPITI, A PO MOGUČNOSTI I OKUPATI, DA SPOJITE TRI BLAGODATI. NAKON TOGA KLANJAJTE DVA REKATA NAFILE I ZAMOLITE ALLAHA ISKRENO DA VAM OLAKŠA I POKAŽE MJESTO SIHIRA. TO ČETE RADITI DOK ALLAH NE DOZOVOLI TAKVU VRSTU SNA.

AJETI KOJI SE UČE NA VODU SU:

1. Al-Fatiha – 7 puta
2. Ajetu-l-Kursija – 3 puta
3. Sura AL-Beqara, 284 – 285, 3 puta
4. Al-Beqara, 102 jednom
5. Sura El-Isra, čitava jednom
6. Prvih deset ajeta sure El-Kehf
7. Sura El- Mulk čitava jednom
8. Sura El-Kalem, čitava jednom
9. Sura Džin, čitava jednom
10. Sura Ihlas, 3 puta
11. Sura El-Felek, 3 puta
12. Sura En-Nas, 3 puta
13. Na kraju dova: Allahumme išfi, Ente-š-Šafi la šifa ila šifauke, šifaen la jugadiru sekamen, (3 puta).

U svemu ovome je najbitnije iskrenost, nijjet i strpljenje.

3) I treći način je da čovjek jednostavno pretraži kuću i oko kuće i da uz Allahovu pomoć nađe sumnjivu stvar, onda će tu stvar sumljivu (sihr) da odnese liječniku Kur’anom ili može on sam da to uništi uz Allahovu pomoć, ako smije i poznaje način uništavanja sihra.

Comment on this post
S
Selam!<br /> Kako postupiti ako je covjek pojeo sihr?<br /> Selam
Reply

About this blog

"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)